W dzisiejszym poście przedstawię wam mój sposób na pozbycie się niechcianej pomarańczowej skórki, a przy okazji poprawieniu jędrności i kolorytu skóry, czyli kawowo-cynamonowy body wrapping.
Składniki:
- pół filiżanki zielonej kawy
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- balsam do ciała (najlepiej brązujący)
- folia spożywcza
Wszystkie składniki mieszamy razem dla uzyskania spójnej masy, następnie nakładamy na miejsca z których chcemy pozbyć się pomarańczowej skórki i całość owijamy dość ściśle (pamiętając, żeby nie ograniczyć krążenia krwi) posmarowane miejsce i pozostawiamy na 25-30 min. Aby wzmocnić efekt możemy przykryć się kocem. Po tym czasie zmywamy wszystko zimną ew letnią wodą.
Zabieg powtarzać dwa razy w tygodniu.
Próbowałyście już body wrappingu, a może dopiero macie zamiar?
próbowałam i bardzo lubię
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten peeling ;)
OdpowiedzUsuńO muszę wypróbować bo właśnie zaczynam moją walkę z cellulitem :)
OdpowiedzUsuńGdyby nie moje pajączki na nogach to na pewno bym dawno spróbowała:(
OdpowiedzUsuńnie próbowałam, a działa?
OdpowiedzUsuńW moim odczuciu radzi sobie bardzo dobrze, oczywiście po jednym zastosowaniu nie pozbędziemy się całkowicie pomarańczowej skórki, jednak już po 2 zastosowaniach widać duża różnicę
Usuńhttp://4.bp.blogspot.com/-EqlRi46rIdo/U77BUFFrKXI/AAAAAAAABew/N-X6JJKrgxY/s1600/baner.jpg
OdpowiedzUsuńWitajcie
OdpowiedzUsuńSądzę, że owijanie działa nienajgorzej. Zmianę zauważam zwłaszcza jesłi chodzi o zmniejszenia cellulitu. Szczegóły na blogu.